Вся правда про Кокіль
- Сервіровочній посуд, кухонний посуд, кухонні аксесуари
- Керамічний посуд, фарфоровий і фаянсовий, і срібло, і пластиковий і дерев'яний
- Посуд для щоденного використання, святковий посуд, посуд для особливих випадків
– і все це тільки загальні категорії!
Сьогодні ми розповімо про одну з цікавих форм посуду – про тарілки кокіль.
Незвичайне назва, гарна форма і цікава історія походження. Ця тарілка була винайдена для особливих випадків, а саме для подачі устриць.
У 19 столітті устриці придбали широку популярність серед аристократії і серед заможного населення. З'явилася необхідність у вишуканій і красивої подачі устриць. І тарілка кокіль стала обов'язковою частиною урочистої сервірування.
Перші тарілки кокіль, створені спеціально для подачі устриць, з'явилися у Франції. Назва походить від французького «coquille», що означає "мушля", "шкаралупа". Кокіль виготовлялась з тонкого фарфору, була розписана вручну і мала такий чудовий вигляд, що її можна було віднести до твору мистецтва.
Пізніше, при появі масового виробництва посуду для сервіровки, тарілки кокильницы поширилися по всьому світу. Вони придбали більш демократичний вигляд, з'явилися різні розміри і види подачі.
Незалежно від цього, тарілка кокіль завжди має форму мушлі-жемчужніци.
У великих тарілках-мушл\х розташовувалися окремі поглиблення, їх число становило від 2 до 24, найбільш популярні – на 6, 9 і 12 устриць.
Розмір був пов'язаний зі способом подачі: найбільші – устриці в раковині з льодом, середні – у раковині без льоду, а в маленьких подавалися устриці без мушлі.
Сучасна кулінарія також внесла свої зміни. З'явилася порційна тарілка кокіль, призначена для подачі морепродуктів - запечених, солоних, маринованих, для рибних закусок, для салатів або рагу.
Її розмір 13 – 17 см. І все ж основним призначенням тарілки кокіль залишається подача устриць.
Декор може бути білим, а якщо на тарілці розпис, то найчастіше це морські мотиви. Але художники часто виходять за рамки шаблонів і такі варіації особливо гарні і цінні.
Болеславськая кераміка, популярна у всьому світі, також не пройшла повз кокильниц, урізноманітнивши їх своїми орнаментами.
Кокильници, створені болеславськими майстрами, мають розкішний розпис, виглядають святково і навіть урочисто.
Це чудовий варіант оригінального подарунка на торжество, який буде зберігатися в родині і передаватися у спадок.
Тарілки Кокіль представлені в інтернет магазині Campo & Fiori Store, серед безлічі іншого, різноманітного посуду.
Тут ви обов'язково знайдете свій візерунок і форму посуду, а ми з радістю допоможемо вам!
Як і інший посуд, тарілки кокіль можуть виготовляються з порцеляни, фаянсу, кераміки, скла, металу, зокрема срібла.
Порційна тарілка кокіль для подачі морепродуктів
Фотографії кокильниц обрані з Pinterest і Etsy
- Не у кожної форми для випічки така цікава історія, як у цієї красивої форми, не кожна форма так популярна в різних країнах світу і має безліч назв, не в кожній формі можна приготувати різноманітні смачні і красиві десерти!
- Супниця – всім знайомий предмет сервірування. І якщо у вас її немає, то, напевно, вона знайдеться в будинку ваших батьків. Так навіщо і для чого потрібна в сучасному будинку супниця? Для прийому гостей? Для особливого торжества? Або для недільних сімейних обідів?