Рецепт Кіш з фетою і брокколі
Насправді можна придумати тисячі варіантів як і з чого приготувати смачний кіш. Базовим тут є тісто і заливка, все інше справа фантазії і смаку. І по калоріях теж можна погуляти – замінити сметану на йогурт, пісочне тісто на тісто з кукурудзяного або житнього борошна з яйцем і сиром. Головне – ідея!
ІНГРЕДІЄНТИ
Для тіста
- 250 борошна
- 125 вершкового масла, нарізати на дрібні шматочки
- 1/2 чайної ложки солі
- 2 столові ложки сметани
- 3 столові ложки вершків або молока
Для начинки
- 1 середній броколі розділити на суцвіття і кинути в киплячу воду на 2 хвилини
- 4-5 шт. сушених помідорів в маслі нарізати смужками
- 200 гр. фети або іншого м'якого сиру
- 2 середні червоні цибулини тонко нарізати уздовж
- 200 гр. сметани
- 2 яєчних жовтки + 1 ціле яйце
- сіль, перець, дрібка мускатного горіха
- рослинна олія для смаження
- 1 столова ложка бальзамічного оцту
- 1 столова ложка меду
ТІСТО
1. Змішати борошно і сіль. Порізане кубиками масло і перемішати з борошном до утворення дрібних крихт
2. Додати сметану і вершки і швидко замісити. Сформувати з тіста м'ячик, накрити плівкою і покласти на 30 хв у холодильник
3. Розподілити тісто руками по формі для запікання.
коментар: Я не дуже люблю розподіляти тісто руками, тому беру пергаментний папір і на ній акуратно розкачую тісто, а потім перевертаю папір над формою і авкладываю тісто. Так виходить рівномірна висота тіста, ну і набагато швидше і акуратніше.
4. Наколоти виделкою всю поверхню тіста і поставити на 20 хв. в холодильник, щоб тісто не давало усадки при випічці.
Ставте тісто в духовку, розігріту до 180 градусів і випікайте протягом 15-20 хв. Слідкуйте уважно – у всіх різні духовки і час випічки від цього змінюється.
коментар: як варіант, щоб не втрачати часу і домогтися акуратної форми, покладіть зверху на тісто пергаментний папір або товсту фольгу і насипте горох або інші бобові за висотою бортиків тесту. Через 10 хв витягайте з духовки, висипайте горох, знімайте пергамент і відправляйте допекаться тісто в духовку. Так у вас вийде ідеальна форма тесту для наповнення начинкою.
НАЧИНКА
1. Зробіть карамелізований цибулю. На добре розігріту сковорідку з олією киньте порізану цибулю. І смажте його далі в форматі пасерування, на повільному вогні, поки цибуля не стане дуже м'яким. Приблизно 15 хвилин. Додати бальзамічний оцет, перемішайте, дайте хвилину луку прийняти його, а потім додайте мед. Перемішайте, і на середньому вогні карамелизируйте цибулю.
коментар: до Речі, карамелізований цибулю хороший і сам по собі, як додаток до паштетів, м'яса, як інгредієнт до брускеттам т. д. Так, в ідеалі це має бути цибулевий конфі – варення, мармелад, але, повірте, і цей варіант вартий уваги, особливо у форматі «чекаємо гостей», « тут і зараз».
2. Злегка збийте Сметану з жовтками і цілим яйцем, приправити сіллю, перцем і мускатним горіхом.
3. Розподіліть по дну готового тіста цибулю, зверху нього покладіть суцвіття брокколі і фету, розламані на маленькі шматочки. По всій поверхні розкладіть смужки помідор.
4. Залийте все сумішшю з сметани і яєць. І ставте в духовку, попередньо розігріту до 180 градусів, на 30-35 хв. Дивіться за процесом після 25 хв – можливо, ваш пиріг буде готовий раніше.
Приємного! :)
- Кожен день нашого життя нас оточує посуд. Його різноманітність настільки велика, що можна довго перераховувати тільки варіанти її призначення і різні матеріали, з яких він зроблен:
- Не у кожної форми для випічки така цікава історія, як у цієї красивої форми, не кожна форма так популярна в різних країнах світу і має безліч назв, не в кожній формі можна приготувати різноманітні смачні і красиві десерти!