Супниця - традиції, сучасність та... задоволення!
А скільки людей має сидіти за столом, щоб був сенс ставити супницю на стіл?
Вперше супниця, як предмет сервірування столу, з'явилася у Франції в 17 столітті, і в 20 столітті супниця продовжувала наголошувати статус столу і була присутня у всіх обідніх сервізах.
Ми живемо у динамічному і демократичному світі, ми створюємо в побуті свої власні правила, перетворюємо традиції, поєднуючи сучасні потреби і «вікову правильність». Тому можна сказати так ― ні канонічних правил для подачі супниці і не так важлива «статусність» обіду і кількість гостей за столом.
Важливі лише ваше відчуття моменту, емоції та бажання. Адже «статус» може бути не тільки з-за особливої події, а й з-за приготування вами особливого страви, так і просто з-за того, що ви зібрали родину за столом на обід.
Дивно те, що ми, готуючи різноманітні смачні супи, витрачаючи час на пошуки рецептів та заморочуючись вибором «правильних» продуктів, часто ігноруємо правильну і красиву подачу першого страви.
До речі, крім красивої подачі, супниця має практичні корисності.
Наприклад, переливаючи дуже гарячий суп з каструлі з супницю, ви, з одного боку, зменшуєте його температуру до оптимальної, а з іншого, стабілізуєте її, зберігаючи суп гарячим на столі. До речі, супниця подається остання, коли сервірований стіл повністю і всі сидять за столом.
Або ось зелень ― вона кладеться в супницю. Саме в ній, під закритою кришкою, зелень повністю розкриває свій аромат. А коли ви відкриваєте кришку, розливаючи суп.... ммм..
Безумовно, сьогодні це не такий вже і обов'язковий елемент сервірування. Про нього багато хто просто забули, так само, як забули про соусниках і молочника. Мабуть, хтось дійсно може без них обійтися.
Але, благо, чимало і тих, хто вважає, що є предмети, які, як ніякі інші, спроможні зробити потрібний акцент в сервіруванні. Ці люди вміють отримувати задоволення від їх використання не тільки в урочисті моменти, але і в повсякденному житті.
І супниця ― як раз з числа таких предметів.
- Кожен день нашого життя нас оточує посуд. Його різноманітність настільки велика, що можна довго перераховувати тільки варіанти її призначення і різні матеріали, з яких він зроблен:
- Не у кожної форми для випічки така цікава історія, як у цієї красивої форми, не кожна форма так популярна в різних країнах світу і має безліч назв, не в кожній формі можна приготувати різноманітні смачні і красиві десерти!